Menu

Diagnose en aanpak van een voedselallergie

Diagnose en aanpak van een voedselallergie

Naar schatting lijden meer dan 15 miljoen Amerikanen en meer dan 300 miljoen personen wereldwijd aan een IgE-gemedieerde voedselallergie. Meer dan 90% van de betrokken allergenen zijn melk, ei, pinda, noten, soja, tarwe, vis en schaaldieren.

Wetenschappers weten nog niet exact waarom het ene individu een voedselallergie ontwikkelt en het andere niet. Er zijn verschillende hypothesen, de belangrijkste is de hygiënehypothese van Strachan (1989).1

Recent komt ook ...

Verder lezen? Aanmelden...

Ben je Domus Medica lid of Huisarts Nu abonnee? Dan kan je na "Aanmelden" het volledige artikel lezen. Ben je nog geen lid of abonnee, dan word je na "Aanmelden" naar het juiste formulier gestuurd.

Aanmelden
  • Eenmalig aanmelden
  • Lees alle artikels van HuisartsNu digitaal
Trefwoorden

Hebt u een vraag of opmerking?
Laat het ons weten!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.