Menu

Leidt een app tot een correcte medicatielijst? Resultaten van het SEAMPAT-project in Wallonië

Leidt een app tot een correcte medicatielijst?

Resultaten van het SEAMPAT-project in Wallonië

Wat is bekend?
  • Online raadpleegbare medicatielijsten laten communicatie over geneesmiddelen toe in real time.
  • De houding van patiënten met polyfarmacie ten opzichte van een online medicatie lijst is onvoldoende onderzocht.
Wat is nieuw?
  • Patiënten stappen niet zomaar mee in het aanbod om een online medicatie-lijst uit te testen.
  • Het succes van een online medicatie-lijst hangt af van de beschikbare functionaliteiten, de gebruikersvriendelijkheid én de ondersteuning door de betrokken hulpverleners.

Inleiding

Medicatiereconciliatie zorgt ervoor dat een correcte en gedetailleerde medicatielijst van de patiënt op een consistente manier wordt overgedragen tijdens overgangsmomenten in de zorg.1 Deze volledige en nauwkeurige lijst van de huidige medicatie van een patiënt komt tot stand door samenwerking in de zorg en maakt het mogelijk om geneesmiddelgerelateerde discrepanties aan te pakken.

Verschillende onderzoeksteams hebben applicaties of apps ontwikkeld...

Verder lezen? Aanmelden...

Ben je Domus Medica lid of Huisarts Nu abonnee? Dan kan je na "Aanmelden" het volledige artikel lezen. Ben je nog geen lid of abonnee, dan word je na "Aanmelden" naar het juiste formulier gestuurd.

Aanmelden
  • Eenmalig aanmelden
  • Lees alle artikels van HuisartsNu digitaal
Auteur(s)
  • Sophie Marien is verbonden aan het Louvain Drug Research Institute, Clinical Pharmacy Research Group, UCL, alsook aan het Geriatric Medicine, Cliniques universitaires Saint-Luc en het Institute of Health and Society, UCL Brussel;
  • Delphine Legrand is verbonden aan het Louvain Drug Research Institute, Clinical Pharmacy Research Group, UCL Brussel;
  • Ravi Ramdoyal, Jimmy Nsenga, Gustavo Ospina en Valéry Ramon zijn verbonden aan het Centre d’Excellence en Technologies de l’Information et de la Communication (CETIC) in Charleroi;
  • Benoit Boland is verbonden aan het Geriatric Medicine, Cliniques universitaires Saint-Luc in Brussel en aan het Institute of Health and Society, UCL Brussel;
  • Anne Spinewine is verbonden aan het Louvain Drug Research Institute, Clinical Pharmacy Research Group, UCL, Brussels Pharmacy Department, UCL, CHU UCL Namur, Yvoir.

Citeer dit artikel

Marien S, Legrand D, Ramdoyal R, Nsenga J, Ospina G, Ramon V, Boland B, Spinewine A. Leidt een app tot een correcte medicatielijst? Resultaten van het SEAMPAT-project in Wallonië. Huisarts Nu 2019;48:222-6.

Hebt u een vraag of opmerking?
Laat het ons weten!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.