Menu

Medische mensentaal

Medische mensentaal

Meijman FJ, Bakker A. Medische mensentaal. Taal en communicatie over gezondheid, ziekte en zorg. Utrecht: Uitgeverij De Tijdstroom; 2018: 312. ISBN 978-90-5898-3220.

Het boek ‘Medische mensentaal’ heeft als doel een brug te slaan tussen de taal van medici en de gewone mensentaal. Het is gericht op de beroepsmatige gebruikers van de taal over gezondheid, ziekte en zorg en dit zowel op vlak van groepsgerichte als interpersoonlijke communicatie. Het is geen trainingsboek in communicatie, maar veeleer een boek dat handvatten en aandachtspunten biedt, met talloze voorbeelden.

De auteurs van het boek zijn enerzijds dr. Frans J. Meijman, voormalig ...

Verder lezen? Aanmelden...

Ben je Domus Medica lid of Huisarts Nu abonnee? Dan kan je na "Aanmelden" het volledige artikel lezen. Ben je nog geen lid of abonnee, dan word je na "Aanmelden" naar het juiste formulier gestuurd.

Aanmelden
  • Eenmalig aanmelden
  • Lees alle artikels van HuisartsNu digitaal

Citeer dit artikel

Christens A. Medische mensentaal. [Review of Meijman FJ, Bakker A. Medische mensentaal. Taal en communicatie over gezondheid, ziekte en zorg. Utrecht: Uitgeverij De Tijdstroom; 2018: 312. ISBN 978-90-5898-3220.]. Huisarts Nu 2020;49:97.

Hebt u een vraag of opmerking?
Laat het ons weten!