Wereldwijde consumptie van dierlijk voedsel
Wereldwijde consumptie van dierlijk voedsel
Ons voedingspatroon heeft een belangrijke impact op onze gezondheid. Zo lijkt het vaker eten van dierlijke voeding (waaronder bewerkt en onbewerkt vlees, vis en zeevruchten, eieren, melk, kaas en yoghurt) gecorreleerd te zijn met onder andere cardiovasculaire ziekten, diabetes mellitus en bepaalde kankers.1,2 Er zijn verschillen te zien tussen verschillende soorten dierlijke voeding, waarbij bewerkt vlees de grootste impact heeft.
Daarnaast is het effect op het klimaat ee...
Verder lezen? Aanmelden...
Ben je Domus Medica lid of Huisarts Nu abonnee? Dan kan je na "Aanmelden" het volledige artikel lezen. Ben je nog geen lid of abonnee, dan word je na "Aanmelden" naar het juiste formulier gestuurd.
Aanmelden- Eenmalig aanmelden
- Lees alle artikels van HuisartsNu digitaal
Hulp nodig?
Contacteer ons bij problemen