Menu

Wereldwijde consumptie van dierlijk voedsel

Wereldwijde consumptie van dierlijk voedsel

Miller V, Reedy J, Cudhea F, et al. Global, regional, and national consumption of animal-source foods between 1990 and 2018: findings from the Global Dietary Database. Lancet Planet Health 2022;6:e243-56.

Ons voedingspatroon heeft een belangrijke impact op onze gezondheid. Zo lijkt het vaker eten van dierlijke voeding (waaronder bewerkt en onbewerkt vlees, vis en zeevruchten, eieren, melk, kaas en yoghurt) gecorreleerd te zijn met onder andere cardiovasculaire ziekten, diabetes mellitus en bepaalde kankers.1,2 Er zijn verschillen te zien tussen verschillende soorten dierlijke voeding, waarbij bewerkt vlees de grootste impact heeft.

Daarnaast is het effect op het klimaat ee...

Verder lezen? Aanmelden...

Ben je Domus Medica lid of Huisarts Nu abonnee? Dan kan je na "Aanmelden" het volledige artikel lezen. Ben je nog geen lid of abonnee, dan word je na "Aanmelden" naar het juiste formulier gestuurd.

Aanmelden
  • Eenmalig aanmelden
  • Lees alle artikels van HuisartsNu digitaal

Hebt u een vraag of opmerking?
Laat het ons weten!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.