Menu

ADHD en risico op aandoeningen op volwassen leeftijd

ADHD en risico op aandoeningen op volwassen leeftijd

Du Rietz E, Brikell I, Butwicka A, Leone M, Chang Z, Cortese S, et al. Mapping phenotypic and aetiological associations between ADHD and physical conditions in adulthood in Sweden: a genetically informed register study. www.thelancet.com/psychiatry. Published online July 6, 2021. https://doi.org/10.1016/S2215-0366(21)00171-1.

De symptomen van ADHD, zoals hyperactiviteit, impulsiviteit en concentratieproblemen zijn vooral zichtbaar in de kindertijd en milderen op volwassen leeftijd. Het lijkt alsof de aandoening uitdooft met het ouder worden. Maar dit is maar schijn, want de (genetische) ondergrond van ADHD is waarschijnlijk ook de motor voor het ontstaan van aandoeningen op volwassen leeftijd, wat maakt dat jongeren met ADHD een hoger risico hebben op een reeks ziektebeelden later in het leven.

De comorb...

Verder lezen? Aanmelden...

Ben je Domus Medica lid of Huisarts Nu abonnee? Dan kan je na "Aanmelden" het volledige artikel lezen. Ben je nog geen lid of abonnee, dan word je na "Aanmelden" naar het juiste formulier gestuurd.

Aanmelden
  • Eenmalig aanmelden
  • Lees alle artikels van HuisartsNu digitaal
Auteur(s)

Dirk Avonts is hoofdredacteur van Huisarts Nu.

Hebt u een vraag of opmerking?
Laat het ons weten!

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.